Nieuws
Asfaltdag | 12 december 2017 | inschrijven kan nog tot 4 december!

Asfaltdag | 12 december 2017 | inschrijven kan nog tot 4 december!

12 december organiseert de Vakgroep Bitumineuze Werken van Bouwend Nederland voor de 12e keer de Asfaltdag. De Asfaltdag is het jaarlijkse ontmoetingspunt voor iedereen die betrokken is bij de wereld van het asfalt. Of je nu opdrachtgever, opdrachtnemer, toeleverancier of op een andere manier betrokken bent bij asfalt, deelname aan de Asfaltdag betekent “dat je er weer bij bent als het over asfalt gaat”.

Genoeg redenen om 12 december naar Amersfoort te komen. Naast een uitgebreide expositie van tientallen bedrijven met de nieuwste ontwikkelingen uit de branche is er een zeer gevarieerd sprekersaanbod. Daarmee biedt de Asfaltdag de beste mogelijkheid om kennis op te doen én inzichten met anderen te delen.

Programma      
10.00 uur Opening
Wendy van Schaik
10.10 uur Welkom
Jan de Boer (KWS Infra)
10.20 uur Asfaltimpuls
Toelichting op de Asfaltimpuls, de stand van zaken en een vooruitblik.
Edwin Griffioen (Rijkswaterstaat)
10.40 uur Asfaltimpuls in de praktijk
Paneldiscussie
Jan de Boer (KWS Infra), Lindy Molenkamp (Provincie Overijssel) en Mathijs van Stralen (Rijkswaterstaat)
11.30 uur Lunch en bezoek expositie -
13.00 uur Project Doen
 De praktijk van de zoektocht naar de volgende stap in samenwerking tussen Rijkswaterstaat en marktpartijen. NU DOEN leert en ervaart tijdens de renovatie van de Nijkerkerbrug. Jan-Co van den Doel deelt zijn ervaringen als contractmanager bij dit project.
Jan-Co van den Doel (Mourik Groot-Ammers)
13.20 uur Duurzaamheid in contracten
M.i.v. 2018 gaat Rijkswaterstaat duurzaamheidseisen stellen in contracten. In deze presentatie wordt een toelichting op deze eisen gegeven.
Bon Uijting (Rijkswaterstaat)
13.40 uur Assetbeheersystematiek voor verhardingen
De CROW werkgroepen wegbeheer hebben een assetbeheersystematiek ontwikkeld voor verhardingen. Risicosturing is belangrijk onderdeel van deze systematiek. In dit programmaonderdeel wordt een toelichting gegeven op de nieuwe assetbeheersystematiek voor verhardingen.
Eddy Westdijk (CROW)
14.00 uur Pauze en bezoek expositie -
14.30 uur Asfaltkwaliteitsloket 
Innovaties in asfalt moeten beoordeeld worden op eigenschappen en kwaliteit voordat deze toegepast kunnen worden. Het Asfaltkwaliteitsloket gaat dit op onafhankelijke en objectieve wijzen doen. In dit blok gaat Ronald van Hulst in op de achtergronden, doelstellingen en werkwijze van het Asfaltkwaliteitsloket. Het Asfaltkwaliteitsloket gaat in januari 2018 open.
Ronald van Hulst (BAM Infra)
14.50 uur Virtuele asfaltcentrale
De VBW heeft in samenwerking met EcoChain de Virtuele Asfaltcentrale (VAC) ontwikkeld. M.b.v. deze tool kunnen op eenvoudige wijze LCA berekeningen worden gemaakt en vergelijkingen worden gemaakt  met branche gemiddelden. Op korte termijn komt de VAC niet alleen beschikbaar voor asfaltproducenten,  maar ook voor toeleveranciers.
Ron Wesseling (VBW)
15.10 uur SMART mobility
Elektrisch rijden, autonoom rijden, de auto als (Renault Nederland) energiebron. Zomaar wat ontwikkelingen waar we  dagelijks van horen. Ontwikkelingen die ook van invloed zijn op de inrichting van de weg. Renault  Nederland zal vanuit het perspectief van een autofabrikant ingaan op deze ontwikkelingen.
Simon Smit (Renault Nederland)
15.30 uur Afsluiting en uitnodiging netwerkborrel Wendy van Schaik


Uitgelicht
Dagvoorzitter Wendy Kooijman opent het congres om 10.00 uur met de aankondiging van Jan de Boer, directeur van KWS Infra BV en voorzitter van de Vakgroep Bitumineuze Werken van Bouwend Nederland. Jan de Boer gaat in zijn presentatie in op recente ontwikkelingen in de asfaltbranche. De Asfaltimpuls zal hierin een rode draad zijn. Een draad die verder wordt opgepakt in het ochtend programma. Na een toelichting op de Asfaltimpuls door Edwin Griffioen, voorzitter van de Asfaltimpuls stuurgroep en directeur techniek PPO bij Rijkswaterstaat, zal er in de vorm van paneldiscussie tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers worden ingegaan op de implicaties van de Asfaltimpuls: Wat gaat de BV Nederland hiervan merken?

Na de lunch zijn er 2 blokken. Het eerste blok borduurt voort op het ochtendprogramma. In dit blok zal er onder andere worden ingegaan op duurzaamheid in contracten door Rijkswaterstaat en zal Renault Nederland een inkijkje geven in de ontwikkeling van smart mobility vanuit het perspectief van de autofabrikant.

Het tweede blok gaat onder andere in op een aantal initiatieven van de Vakgroep Bitumineuze Werken: Het Asfalt kwaliteitsloket door Ronald van Hulst, directeur BAM Infra en de Virtuele Asfaltcentrale. Beide initiatieven staan op het punt “live” te gaan. Na afloop van de presentaties weet u wat ze voor u kunnen betekenen.

Rond de klok van 15.30 uur wordt het congres afgesloten met een netwerkborrel en is er de gelegenheid om de nieuwste ontwikkelingen met de exposanten te bespreken. In de expositieruimtes is er vanaf 9.00 uur ’s ochtends gedurende de gehele dag de mogelijkheid om elkaar in een prettige sfeer te ontmoeten en van gedachten te wisselen over de informatie van de sprekers, nieuws van de exposanten en andere ontwikkelingen uit de asfaltbranche.

Kosten en aanmelden
De kosten voor deelname bedragen inclusief koffie, thee, lunch en deelname aan de netwerkborrel €165,- excl. BTW per persoon.

De lijst met exposanten is opgenomen op http://www.asfaltdag.nl/

 

Direct aanmelden? Klik hier » 

Meer informatie? Klik hier »   

Up