Nieuws
Ben jij een Safety Hero?

Ben jij een Safety Hero?

In een veilige en gezonde omgeving is het prettig werken. Zo’n omgeving creëer je met elkaar. Door er over te praten en na te denken, en vooral door er actief mee bezig te zijn.

Met Safety Heroes, een serious game ontwikkeld door het Ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid ben je er interactief mee bezig. Een unieke toegankelijke en vooral leuke manier om risico’s op de werkvloer en passende maatregelen in beeld te brengen. Bovendien zet de game aan tot gesprek en actie.

Dankzij de safety hero, in de meeste bedrijven de preventiemedewerker, gaan de werknemers aan het einde van de dag gezond weer naar huis. Het spel is verdeeld over vier sectoren: Industrie, Bouw, Zorg en Transport. Deze zijn als voorbeeld genomen, maar veilig en gezond werken is in alle sectoren relevant. Iedere sector in het spel is verdeeld in 12 levels. Ontdek de risico’s en vind de benodigde maatregelen om veilig de exit te halen. Schat de risico’s in, selecteer een ‘Safety tool’ en geef deze aan je werknemers. De Safety Hero creëert veiligheid voor al zijn werknemers en doorloopt de verschillende levels zonder ongelukken.

Klik hier om het spel te spelen, of om het als app te downloaden.

Up