Nieuws
Bouwbus

Bouwbus

De bouw geeft je de ruimte.

Voorafgaand aan de 10e Dag van de Bouw op 13 juni a.s. rijdt een heuse bouwbus door het land. De bus vestigt als rijdende reclamezuil de aandacht op het belang van goede wegen voor het land. En dat er op infra dus niet moet worden beknibbeld. Vandaar de slogan:

De bouw geeft je de ruimte.

De bouwbus is het vervolg op de bouwkeet die vorig najaar op de stoep van de Tweede Kamer stond om aandacht te vragen voor de rol van de bouw in de economie. De bustour wil vooral wijzen op het belang van goede wegen. Maar ook wordt de tocht ingezet om scholieren en studenten warm te maken voor werken in de bouw.

De bustour start op de maandag 8 juni in Friesland waar Maxime Verhagen met leerlingen in gesprek gaat over de bouw. In de middag gevolgd door bezoeken met lokale bestuurders en ondernemers aan twee infrabouwprojecten die de 13de ook open gaan voor het grote publiek. Voor dinsdag staat hetzelfde programma op de agenda voor het oosten. Woensdag, donderdag en vrijdag zijn achtereenvolgens het zuiden, zuidwest Nederland en noordwest Nederland aan de beurt.

Op 13 juni rijdt de bouwbus richting het bouwterrein van de nieuwe Hollandse Brug over het Gooimeer bij Almere. Bij dit sluitstuk in de weguitbreiding van de A1/A6 tussen Diemen en Almere vindt op vrijdag 12 juni de officiële opening plaats van de Dag van de Bouw.

Op de Dag van de Bouw kunnen circa 150 projecten bezocht worden. Een kans voor iedereen die wel eens wil zien wat er op een bouwplaats gebeurd. 
Het aanbod van bouwprojecten is heel gevarieerd: grote infra-projecten zoals dat van SAAone en ‘de Groene Loper’ (integrale gebiedsontwikkeling A2 bij Maastricht), maar ook hoogbouw zoals ‘A’dam toren’ aan de IJ-oever in Amsterdam-Noord (het oude Shell-gebouw dat verbouwd wordt tot multifunctionele toren), en bijzondere projecten zoals Thialf in Heerenveen dat een opknapbeurt krijgt.

Duurzaamheid is een belangrijk thema, zoals bij het zorgcomplex Vincentiushof in Venray. En een mooi voorbeeld van klein en duurzaam is de nul-op-de-meter woning in Venray.

De Dag van de Bouw is op zaterdag 13 juni. De deelnemende bouwlocaties zijn veelal van 10-16h geopend. Kijk voor de actuele lijst met deelnemers op:
www.dagvandebouw.nl

Up