Nieuws
Uitreiking diploma asfaltwegenbouwlaboranten aan de HAN

Uitreiking diploma asfaltwegenbouwlaboranten aan de HAN

Op 16 maart 2016 hebben de geslaagde Uitreiking diploma asfaltwegenbouwlaboranten hun diploma ontvangen.

De cursus asfaltwegenbouwlaborant vormt al vele jaren de basis voor een uniforme uitvoering van de proeven in het asfaltlaboratorium. Tijdens de intensieve training krijgen de cursisten de praktijk (de uitvoering) van de proeven onder de knie. En worden de achtergronden toegelicht. Docenten met uitgebreide ervaring verzorgen de lessen. De oude rotten in het vak geven daarbij de tips en trucs van het vak door.

De cursus is in eerste instantie bedoeld om laboranten met enige ervaring te scholen in het pakket van proeven. En wel zo dat deze overal op uniforme wijze worden uitgevoerd. Daarnaast volgen ook andere medewerkers vaak de cursus om inzicht te krijgen in de praktijk en theorie van asfaltproeven. Een intensieve cursus omdat de groep zowel overdag als 's avonds les krijgt in het laboratorium aan de HAN (Hogeschool Arnhem-Nijmegen) in Arnhem. 

Met het diploma hebben de laboranten bewezen zowel de praktijk te beheersen als ook de achtergronden te begrijpen.

Bij de uitreiking waren de docenten, cursusbegeleiders en examencommissie aanwezig. Daarmee werd de waardering voor het resultaat van de cursisten extra onderstreept.

Aanwezig waren Martin Koens, Frank Straub, Romario Sof, Rens Simon Winnubst, Ron Bos en Khilid Bounouh.

Afwezig waren Rebecca Hennebert, Cock van Heukelen, Ezra Jonkers, Leo kuster, Bart smit en Frans-Jan van den Eijnden.

Up